Taki sąsiad to skarb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8033
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Agamek12, nie, tylko ten co sobie taką donicę najlepiej betonową postawi i rozwali sobie połowę boku, albo jeszcze lepiej jak przyjedzie jego znajomy io on sobie o nią auto załatwi. :diabelski_usmiech
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

tak jak ktoś napisał - kupujesz sobie wrak z OC i tablicami i problem na rok masz z bańki.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• bishop
        L&K
        • 2012
        • 1430

Jeszcze niech ktoś 3raz napisze żeby kupił grata i podstawił, tylko potem niech się nie żali że zostanie gwiazdą YT i tytuł : mało miejsc na osiedlu a jakiś ciul kolejne zablokował :diabelski_usmiech

Obrus wiosna niedaleko, tylko żeby sasiad szyb nie przyciemnił :lol:

Komentarz

• zwolin
          Rider
          • 2010
          • 656

ahmed799, nie czytałem całego tematu, więc może ktoś już proponował odnośnie tej starej rury : suchy chlebek na dach, wiesz ptaszki łapiące przyczepność i starające się nie zgubić ani okruszka.................
          Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
          O II Tour Combi 1.6
          Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6871
            • Ford

Zamieszczone przez zwolin
            ahmed799, nie czytałem całego tematu, więc może ktoś już proponował odnośnie tej starej rury : suchy chlebek na dach, wiesz ptaszki łapiące przyczepność i starające się nie zgubić ani okruszka.................
            Dobre :diabelski_usmiech

филип
            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• cezaryaksum
              Ambiente
              • 2010
              • 126

Zamieszczone przez ahmed799
              nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.
              pozdrawiam

Komentarz

• aniol
                RS
                • 2012
                • 5228
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez cezaryaksum
                Zamieszczone przez ahmed799
                nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.
                Podobno w biblii jest napisane "oko za oko, ząb za ząb" :wpysk: :szeroki_usmiech
                http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Jacomelli
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 501

Zamieszczone przez adi747
                  Zamieszczone przez Jacomelli
                  obrus, wg mnie tak, jak jest na tym zdjęciu to gość nie blokuje Ci wjazdu. Może Cię drażnić, ale to sytuacja jakich wiele i po prostu trzeb z tym żyć
                  adi747, takie propozycje to zachowaj dla siebie.... może jeszcze gościowi podpalić samochód... :roll:
                  czytaj ze zrozumieniem
                  Czytam zawsze ze zrozumieniem. Ba! Nawet wróciłem, żeby sprawdzić czy się nie pomyliłem- a tyczyło się to tych dwóch poniższych wypowiedzi :

chcecie hardkorowe opcje to scansol na lakier i lakier odejdzie wpiżdziec bo to jest do ściagania powłok lakierniczych a jak nie to to brunox lakier nie odejdzie ale np zze srebrnego robi sie fioletowy potrafi nawet wniknąć w blache
                  ooo a jak nie to z dalsza rzucić potłuczoną ceramiką ze świecy zapłonowej podobno szyby pękają ale ja nie testowałem
                  Czytam i czytam i nijak nie mogę znaleźć nic godnego naśladowania w kontekście PRAWIDŁOWO ZAPARKOWANEGO SAMOCHODU i o ile dobrze rozumiem to co napisałeś to podtrzymuję zdanie abyś takie propozycję zachował dla siebie. No chyba że źle zrozumiałem, to chętnie posłucham innej interpretacji
                  No chyba, że to miał być żart tylko roześmianej buźki zabrakło. ...
                  Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                  Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• kazik4x4
                    RS
                    • 2008
                    • 2728

Zamieszczone przez aniol
                    Podobno w biblii jest napisane "oko za oko, ząb za ząb" :wpysk: :szeroki_usmiech
                    Ale dupy za pieniądze

Komentarz

• arturas03
                      L&K
                      • 2009
                      • 1298
                      • Toyota
                      • AGN 1.8 20V 125 KM
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                      Zamieszczone przez aniol
                      Ale dupy za pieniądze
                      I dzięki Bozi bo nie chciałbym być bierny.... :diabelski_usmiech
                      Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                      Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• rafiki
                        RS
                        • 2012
                        • 15975
                        • Superb III (3V3)

Szanowni Państwo. Ja mieszkam w jednym z 2 bloków na osiedlu (tworzą coś na kształt kwadratu, tyle, że między końcami są wejścia na dość sporawe podwórko - idzie w piłkę grać) wygląda to mniej więcej tak jak na załączonym obrazku (mieszkam w tym oznaczonym kreską nad napisem "podwórko"). Kiedy droga skręca do garaży, to dalej prosto ciągnie się chodnik w kierunku jakiegoś placu zabaw, marketu i głównej wylotówki z miasta i od pewnego czasu wszyscy (co mają 1 auto) parkują na tym chodniku, chociaż każde mieszkanie ma swój garaż (przy każdej klatce, pod mieszkaniami)...jest to wkurzające, bo chcąc dotrzeć choćby na przystanek autobusowy muszę obejść pół osiedla z drugiej strony, bo wjeżdżają do miejsca gdzie zaczynają krzewy rosnąć i ni chu*a nie da się przejść. co byście polecali w takiej sytuacji? może waleriana? kotów u mnie na osiedlu nie brakuje :diabelski_usmiech a jakieś inne ciekawe sposoby?
                        Załączone pliki
                        رافال
                        Spoty
                        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• aniol
                          RS
                          • 2012
                          • 5228
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

:?:
                          Zamieszczone przez kazik4x4
                          Zamieszczone przez aniol
                          Ale dupy za pieniądze
                          Nie bardzo rozumiem co masz na myśli kolego :?: :szeroki_usmiech
                          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Angel
                            Rider
                            • 2008
                            • 503
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
                            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Kolega kiedyś zapakował piankę (taką do wstawiania okien) w wydech delikwenta co mu na odcisk nadepnął. Chodziło o jakiś zatarg i jakieś groźby w kierunku znajomego. Mściwy kolega nie jest ale postanowił i zrobił. A śmiechu było co niemiara że nowy samochód nie odpala wcale a jego stary rzęch od strzała. Później delikwent zmiękł i już nie podskakiwał....
                            Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• obrus
                              Elegance
                              • 2011
                              • 783
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wracając do mojego problemu, po którym temat ożył pokazaliście, że legalnie nic nie zrobię w tym temacie. Nie będę też stawiał złomów, donic, itp. W sumie czytając wasze komentarze nie sposób nie zauważyć, iż większość to mnie uznaj za źródło problemu. Vectra na razie stoi gdzie indziej a inni kierowcy są bardziej wyrozumiali i nie parkują równo z słupkiem.

Komentarz

• AKa
                                Rider
                                • 2008
                                • 572
                                • Mercedes-Benz

Mnie maniakalnie opukiwała na parkingu baba, a właściwie jej rozwijające się pacholęcie sztuk 2, które otwierało drzwi ile wlazło- nie patrząc, czy jest cokolwiek obok. Każdy błotnik mam wgięty w tym samym miejscu. Ba- nawet raz widziałem tą sytuację, na co zareagowałym głośnym i donośnym- "urwał nać! psie krwie!" i kłótnią z babą i jej mężem, który był skłonny do rękoczynów, że nakrzyczałem na żonkę- która nie umie wychować dzieciaka- a przynajmniej powiedzieć, żeby uważał...
                                Niestety- w pewnym momencie odzywała się we mnie ta gorsza strona i...
                                Sporadycznie opluwałem jej szybę. A gwarantuję, że mela nie jest przyjemną rzeczą którą widzi się na szybie.

Po tej kłótni przestałem reagować- wynająłem miejsce parkingowe w garażu podziemnym i za 120zł/mc mam spokój przez duże S.

Inna historia z tą samą panią- swojego czasu przyjeżdżał Duży Kwadratowy Pan- nazwijmy go Klocuś. Klocuś jeździł nową A6 i miał podobne gabaryty zewnętrzne. Pech chciał, że obok niego było miejsce parkingowe i kierowniczka owego wehikułu zniszczenia wciskała się na siłę- jak zawsze- z dziećmi. Co było dalej- dzieciak na tyle ciekawie otworzył drzwi, że w A6 zaczął wyć alarm- i ogólnie, wyglądało to o wiele gorzej, niż u mnie. Klocuś usłyszał alarm, wyskoczył z mieszkania- i dalej ta sama śpiewka. Że ona pójdzie po męża i w ogóle. Klocuś usiadł sobie na ławeczkę i karnie czekał aż przyjdzie magik i sobie z nim porozmawia. Pan Rycerz przyszedł- i zaczął znowu opieprzać, w ten sam sposób jak mnie- że nie życzy sobie krzyczenia na żonę, i że mu da w_tubę. Przeliczył się. Klocuś wstał- przypieprzył mu w ryj, kolo przytula chodnik a żonka wrzeszczy, że zabił jej męża. Ciągu dalszego historii nie znam, bo schowałem się za okno- ale auta nie widziałem z dobry miesiąc. :diabelski_usmiech
                                Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• r2r
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4721
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

AKa, nie to żeby mi się kącik ust nie uniósł z małej, malutkiej satysfakcji :twisted:
                                  Artur

Komentarz

• adi747
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1138

obrus, wg mnie tak, jak jest na tym zdjęciu to gość nie blokuje Ci wjazdu. Może Cię drażnić, ale to sytuacja jakich wiele i po prostu trzeb z tym żyć
                                    adi747, takie propozycje to zachowaj dla siebie.... może jeszcze gościowi podpalić samochód... :roll:
                                    czytaj ze zrozumieniem
                                    Czytam zawsze ze zrozumieniem. Ba! Nawet wróciłem, żeby sprawdzić czy się nie pomyliłem- a tyczyło się to tych dwóch poniższych wypowiedzi :

chcecie hardkorowe opcje to scansol na lakier i lakier odejdzie wpiżdziec bo to jest do ściagania powłok lakierniczych a jak nie to to brunox lakier nie odejdzie ale np zze srebrnego robi sie fioletowy potrafi nawet wniknąć w blache
                                    ooo a jak nie to z dalsza rzucić potłuczoną ceramiką ze świecy zapłonowej podobno szyby pękają ale ja nie testowałem
                                    Czytam i czytam i nijak nie mogę znaleźć nic godnego naśladowania w kontekście PRAWIDŁOWO ZAPARKOWANEGO SAMOCHODU i o ile dobrze rozumiem to co napisałeś to podtrzymuję zdanie abyś takie propozycję zachował dla siebie. No chyba że źle zrozumiałem, to chętnie posłucham innej interpretacji
                                    No chyba, że to miał być żart tylko roześmianej buźki zabrakło. ...
                                    Uwziołeś sie czy co ??
                                    inni jak piszą że ptaki zdziubią dach to nic sie nie odzywasz a tak w przypadku moim jak i ptaków auto jest do malowania to po primo
                                    po drugie to jest tylko pomysł co można zrobic więc albo ktoś skorzysta albo nie kogoś sprawa napewno nie twoja ani nie moja zależy jak temu komuś ktoś zaszedł za skóre, więc twoje oburzenie i komentarze uważam za bez podstawne i nie wnoszące do tematu nic!!
                                    Skoro tobie można robić krzywde i masz to gdzieś i nie podejmujesz żadnych kroków nawet jeśli miały by być radykalne to twoja sprawa ale nie każdy może jest taki jak ty.
                                    Powtarzam Ci raz jeszcze że to propozycja co można zrobić a nie nakaz lub rozkaz, taka sama jak każda inna
                                    była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                    2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                    JEST
                                    megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                    octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• rafiki
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 15975
                                      • Superb III (3V3)

Kuźwa, panowie, przestańcie pluć jadem na siebie albo kontynuujcie na pw...to się już robi nudne...
                                      رافال
                                      Spoty
                                      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Jacomelli
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2008
                                        • 501

adi747, NIe uwziąłem, spokojnie, Raz (jeden raz) skrytykowałem propoozycję ot co z mojej strony no offence I nie martw się- potrafię o siebie zadbać 8)
                                        Pokój kolego
                                        Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                        Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• adi747
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1138

spoko Pozdro
                                          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                          JEST
                                          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• niedziela67
                                            Elegance
                                            • 2007
                                            • 767
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Osiedlówki to pikuś.Naprzeciwko bloku mam podstawówkę(większość dzieciaków dowożona bo szkoła ma dobrą renomę i oddziały sportowe).Popołudniami czynna w szkole siłownia.Droga która jest pomiędzy nami pozwala na parkowanie skosem ale już nie pozwala na swobodne minięcie.Kiedyś była strefa zamieszkanie od 3-4lat jest normalną drogą ponieważ policja nie reagowała na osiedlowych.
                                            Co tutaj się dzieje w ciagu dnia to masakra.Auta zmieniają się jak pod CH i znajdź tu takiego co ci kuku zrobił.
                                            Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                                            Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                                            Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• oolsztyniak
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6647
                                              • Superb II combi (3T5)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

A ja Wam powiem że skuteczność karnych kutasów jest o wiele lepsza niż plucie na szyby innych kierowników :-)
                                              Jak dostanie taki "jełop" karnego raz, drugi, trzeci, dziesiąty, setny to nauczy się w końcu parkować albo zmieni miejsce.

inni jak piszą że ptaki zdziubią dach to nic sie nie odzywasz
                                              Lepsze są ziarna dla ptaków albo pokruszona "duża kula zimowa dla ptaków"
                                              Pan vanem pod moim balkonem już nie parkuje :-)
                                              Dobry też jest zapach kocich feromonów w "płynie do szyb" :-)
                                              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Oktawiusz202
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 121

wiecie czym wysmarowana klamka

Człowiek po to ma samochód, aby wygodnie siedzieć stojąc w korkach.

Komentarz

• hubert78
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 1576

Koledzy pomóżcie bo nie wiem co zrobić z moim sąsiadem

Ano sytuacja wyglądała następująco
                                                  Obok mojej posiadłości :szeroki_usmiech mam sąsiada który ma firmę budowlaną głównie kładzie dachy (handluje również materiałami budowlanymi) od mojego domu do granicy jest 6 metrów. Od jego magazynu do granicy tyle samo. Z racji prowadzonej przez niego działalności dogadaliśmy się i na granicy zbudowaliśmy ( a raczej naprawiliśmy rozpadający się do tej pory mur) na wysokość 2m. Sąsiad za murem trzyma materiały budowlane itp. Jego pracownicy to "elyta intelektualna która po pracy prowadzi wykłady pod sklepem". i gość jak może stara się ich pilnować.
                                                  I jakież było moje zdziwienie kiedy któregoś wieczoru (dzieci u dziatków) postanowiłem razem z żoną sprawdzić wytrzymałość stołu w jadalni na ruchy jednostajnie posówiste i ( nie chwaląc się 8) ) po pół godzinie patrze przez okno i co widzę ? Kamerę (powieszona na wys ok 3 metrówi omijającą mur) skierowaną pośrednio w moje okno.
                                                  Co ma zrobić ?
                                                  Zażądać zdjęcia kamery bo narusza moją prywatność, czy poprosić o tantiemy z tytułu praw autorskich :?:

Komentarz

• Oktawiusz202
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 121

Na tej samej wysokości kamery, ze swojej strony muru umieść tabliczkę, tak aby widział ją obiektyw z napisem " teren prywatny zdjęcie i nagrywanie wzbronione"
                                                    Ochrona ma pewnie archiwum nagrań z monitoringu :wink:
                                                    Człowiek po to ma samochód, aby wygodnie siedzieć stojąc w korkach.

Komentarz

Pracuję...